Novosti

02.11.2020.

Specijalne cijene desetominutnih vožnji do kraja novembra!

RT8 10EUR

LR5 7EUR 

Vidimo se na stazi!
01.11.2020.

Amaterski turnir u kartingu 2020 u organizaciji Renault Alliance i Karting centra Podgorica je završen!

Najbolji vozači u klasi LR5:

 1. 1.nagrada - trkački karting Sodi Sigma 950 - Ognjen Laković - 56.927
 2. 2.nagrada - električni trotinet - Andrija Radović - 57.353
 3. 3.nagrada - škola kartinga, paket od 8 časova - Senić Mihailo - 57.374

Najbolji vozači u klasi RT8:

 1. 1.nagrada - automobil Renault Twizy - Dragan Radoman - 54.607
 2. 2.nagrada - put na trku Formule 1 - Božović Nikola - 54.617
 3. 3.nagrada - majica Renault sport - Kontić Predrag - 54.905

Čestitamo pobjednicima a ostalim učesnicima zahvaljujemo na učešću!

Vidimo se na stazi!
 

PRAVILNIK AMATERSKOG TURNIRA U KARTINGU

 

 

Tošmil Hidraulik doo – Karting centar Podgorica, sa sjedištem u Podgorici, organizuje Renault Sport Amaterski turnir u kartingu za djecu i odrasle koji će se održati u periodu od 01. februara do 01. novembra 2020. godine na stazi Karting centra Podgorica, Liješnje bb, 81000 Podgorica.

 

Takmičenje će se održati po odredbama ovog Pravilnika.

 

 

ČLAN 1.

Adresa organizatora:

Tošmil Hidraulik d.o.o.

Karting centar Podgorica

Liješnje bb

81000 Podgorica

 

ČLAN 2.

Program takmičenja

Kvalifikacije 01.02.2020. – 10.10.2020.

Svi posjetioci koji u ovom periodu plate vožnju rekreativnim kartingom po redovnom cjenovniku Karting centra Podgorica, u iznosu od 9 eura za djecu od 7 do 14 godina i 12 eura za posjetioce od 15 godina i starije, imaju mogućnost da se plasiraju u drugi krug takmičenja i osvoje vrijedne nagrade.

 

Četvrtina finala 11.10.2020. – 30.10.2020.

50 posjetioca od 7 do 14 godina i 100 posjetioca od 15 godina i stariji sa najbržim ostvarenim krugovima iz prethodnog perioda imaju pravo da učestvuju u nastavku takmičenja. Prilikom dolaska potpisuju Saglasnost za korišćenje podataka (imena i prezimena, ostvarenih rezultata u takmičenju kao i fotografija i video zapisa nastalih u Karting centru Podgorica). Maloljetni učesnici trebaju biti u pratnji roditelja ili staratelja, dok punoljetni učesnici trebaju pokazati validnu ličnu kartu ili pasoš. U ovom, kao i u daljim fazama takmičenja učesnicima se prije svake vožnje mjeri težina, koja ne smije biti ispod 40kg za djecu i 85kg za starije od 14 godina. Ukoliko takmičar ima težinu manju od naznačene, na karting se dodaju tegovi do propisane kilaže. Vožnje traju 10 minuta. Karting se vozi uvijek sa punim rezervoarom goriva. Takmičari mogu voziti neograničen broj puta, vožnje traju 10 minuta, a cijena vožnje je po standardnom cjenovniku Karting centra Podgorica (9 eura za djecu od 7 do 14 godina i 12 eura za posjetioce od 15 godina i starije).

 

Polufinale i finale će se održati 01.11.2020.

Za uzrast od 7 do 14 godina, 20 učesnika koji su ostvarili najbrže krugove u četvrtini finala voze polufinalne trke. U polufinalu se voze četiri trke po 5 učesnika. Četiri najbrža vozača iz četvrtine finala su raspoređeni u četiri različite grupe dok ostalih 16 vozača izvlače broj grupe u kojoj voze polufinale. Pobjednici iz ove 4 trke se plasiraju u finale, dok drugoplasirani vozači iz polufinalnih trka voze još jednu trku čiji pobjednik nastavlja takmičenje.

U finalu svaki takmičar vozi isti karting sa punim rezervoarom goriva kao i dodatim tegovima ukoliko ima manje od 40kg. Takmičari voze sami na stazi po 10 minuta i takmičar koji bude odvozio najbrži krug je pobjednik turnira u klasi LR5. Drugo i treće mjesto se dodjeljuje na osnovu najbrže odvoženih krugova u finalu.

 

Za učesnike od 15 godina i starije, 25 učesnika koji su ostvarili najbrže krugove u četvrtini finala voze polufinalne trke. U polufinalu se vozi 5 trka po 5 takmičara. Pet najbržih vozača iz četvrtine finala su raspoređeni kao nosioci grupa dok se ostali vozači raspoređuju po trkama tako što izvlače broj trke. Pobjednici iz ovih 5 trka se plasiraju u finale, dok drugoplasirani vozači iz polufinalnih trka voze još jednu trku čiji pobjednik nastavlja takmičenje.

U finalu svaki učesnik vozi isti karting sa punim rezervoarom goriva, kao i dodatim tegovima ukoliko ima manje od 85kg. Učesnici voze sami na stazi po 10 minuta i takmičar koji bude odvozio najbrži krug je pobjednik turnira u klasi RT8. Drugo i treće mjesto se dodjeljuje na osnovu najbrže odvoženih krugova u finalu.

 

ČLAN 3.

Direkcija trke

Organizacijom trke rukovodi Direktor trke zadužen za uspješno sprovođenje trke u skladu sa propisima navedenim u Pravilniku.

Direktor trke može promijeniti datume održavanja svih etapa takmičenja ukoliko vremenski uslovi ili druge okolnosti ometaju takmičenje. Organizator je dužan da putem sajta i društvenih mreža obavijesti sve zainteresovane o promjenama vezanim za održavanje turnira.

 

 

ČLAN 4.

Uslovi za vozače

U takmičenju mogu učestvovati sva lica sa navršenih 7 godina starosti. Svi učesnici se trebaju registrovati u bazu članova Karting centra Podgorica. Prilikom registracije, svi učesnici trebaju potpisati uslove korišćenja, dok maloljetna lica trebaju biti u pratnji roditelja ili staratelja koji potpisuje uslove korišćenja u njihovo ime. Karting centar Podgorica može prilikom prijave tražiti na uvid lični dokument radi utvrđivanja identiteta učesnika.

Učešće u turniru je zabranjeno za sva lica koja su se profesionalno bavila i učestvovala u profesionalnim takmičenjima vezanim za auto-moto sport. Organizator takmičenja zadržava pravo da diskvalifikuje svakog takmičara za koga se pouzdano utvrdi da je trenutno, ili je u nekom periodu života bio, profesionalni vozač u bilo kom segmentu auto-moto sporta.

U turniru takođe ne mogu učestvovati pobjednici ranijih turnira organizovanih od strane Karting centra Podgorica.

 

ČLAN 5.

Prihvatanje prijave i diskvalifikacija

Organizator zadržava pravo da diskvalifikuje svakog takmičara koji na bilo koji način ne poštuje pravilnik i uslove korišćenja Karting centra Podgorica, ugrožava sopstvenu bezbjednost, bezbjednost ostalih takmičara i zaposlenih, i pričinjava štetu na imovini Karting centra Podgorica.

 

ČLAN 6.

Nagrade

Za klasu LR5 (uzrast od 7 do 14 godina) nagrade obezbjeđuje Organizator:

 1. Prva nagrada: Profesionalni karting Sodi Delta 950 sa motorom Rotax MicroMax
 2. Druga nagrada: Električni tortinet
 3. Treća nagrada: Škola kartinga (paket od 8 časova)

 

Za klasu RT8 (od 15 godina i stariji) nagrade obezbjeđuje Alliance d.o.o. Podgorica:

 1. Prva nagrada: Električni automobil Renault Twizy
 2. Druga nagrada: Putovanje na trku Formule 1 za dvije osobe
 3. Treća nagrada: Renault Sport Formula 1Team jakna

Pobjednik u klasi RT8 (takmičari od 15 godina i stariji) je obavezan da prvu nagradu - automobil Renault Twizy preuzme u roku od 30 dana od dana poziva od strane Alliance d.o.o. za preuzimanje vozila. U slučaju da pobjednik takmičenja vozilo ne preuzme u roku od 30 dana od dana poziva, vozilo ostaje u Nagradnom Fondu. Predmetno vozilo biće u Nagradnom Fondu prilikom narednog  takmičenja u kartingu organizovanog od strane Tošmil Hidraulik d.o.o. - Karting centar Podgorica u saradnji sa Alliance d.o.o. Podgorica.

Pobjednik u konkurenciji takmičara starijih od 15 godina je obavezan da vozilo registruje u Crnoj Gori i da o svom trošku plati registraciju vozila i druge pripadajuće troškove, uz obavezu da kompaniji Alliance d.o.o. priloži dokaz o registraciji vozila na teritoriji Crne Gore na svoje ime.

Ukoliko to ne učini u roku od 30 dana od dana preuzimanja vozila, smatraće se da je odustao od nagrade i biće obavezan vratiti vozilo.

Pobjednik je obavezan da automobil vozi – koristi izbrendiran godinu dana od dana uručivanja. Prilikom uručivanja potpisuje Ugovor o međusobnim pravima i obavezama sa Alliance d.o.o., koji sadrži uslove korišćenja automobila za period od godinu dana.

Dobitnik druge nagrade je obavezan da u roku od sedam dana od završetka takmičenja, kompaniji Alliance d.o.o. dostavi podatke.

 

ČLAN 7

Staza

Amaterski turnir se održava na trenutnoj konfiguraciji staze Karting centra Podgorica dužine 804m, širine od 8m do 10m i maksimalnim pravcem 115m.

 

ČLAN 8.

Rezultati takmičenja i dodjela priznanja

Rezultati svake etape takmičenja će se redovno objavljivati na internet sajtu Karting centra Podgorica www.karting.me kao i profilima Karting centra Podgorica na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i na sajtu Renault Crna Gora www.renault.me, i na Renault Crna Gora Facebook stranicama (www.fb.me/RenaultCrnaGora, www.fb.me/renaultsport.me) i Instagram profilima (www.instagram.com/renault.me, www.instagram.com/renaultsport.me).

 

ČLAN 9.

Ostale odredbe

Učestvovanjem u Renault Sport Amaterskom turniru u kartingu svaki takmičar prihvata prava i obaveze iz ovog Pravilnika. U slučaju spora između takmičara i Organizatora utvrđuje se nadležnost suda u Podgorici.

Vozači u ovom takmičenju učestvuju na sopstveni rizik i odgovornost i ne mogu tražiti nadoknadu od organizatora takmičenja za eventualno nastale materijalne i nematerijalne štete.

Takmičari su saglasni da organizator takmičenja može objavljivati i koristiti u svrhu reklamiranja njihove fotografije i snimke nastale u toku Amaterskog turnira u Karting centru Podgorica.

Sve izmjene ovog Pravilnika i eventualne sporne situacije rješavaće Direkcija takmičenja.

 

Podgorica, 31.01.2020. godine

 

Organizator

Karting centar Podgorca